Despre CCN

Proiectul Colocviile Constructorilor de Nave (CCN) a debutat în februarie 2011, cu intenţia să  se realizeze o imagine de ansamblu a modului în care s-au dezvoltat construcţiile de nave de-a lungul timpului, să pună în valoare personalităţile care au avut un rol important în domeniu, să realizeze o comuniune între generaţiile de navalişti. Proiectul se derulează sub egida Asociaţiei ANCONAV (până în 2013, sub coordonarea Asociaţiei TEHNOPOL), AGIR – Sucursala Galaţi şi a Bibliotecii „V.A. Urechia”  din Galaţi.
Ideea de a organiza reuniuni dedicate rememorării şi tezaurizării proceselor de dezvoltare şi inovare care au determinat în mod decisiv competitivitatea industriei navale româneşti, a fost a unei echipe condusă de dr. ing. Gelu Kahu, cel care a fost unul dintre importanţii arhitecţi ai dezvoltării construcţiilor de nave din România. „S-a dorit ca CCN-urile să asambleze în mod armonios eforturile care s-au făcut în trecut cu energiile care acţionează în zilele noastre” afirma dl dr. G. Kahu. De aceea, au fost implicate atât universităţile, cât şi companiile din domeniul construcţiilor navale, au fost invitaţi specialişti de renume din diverse generaţii, studenţi şi tineri specialişti, pentru a realiza o profitabilă comunicare între generaţii.
Colocviile au loc, de regulă, în prima vineri a lunii ( cu excepţia lunilor ianuarie, iulie şi august), în Sala Eminescu a Bibliotecii  V.A. Urechia din Galaţi, fostul sediu al Comisiei Europene a Dunării, la ora 16 .  Lucrările prezentate sunt publicate în Caietele CCN si pe site-ul ANCONAV.  În decembrie 2016, după 6 ani, s-au derulat  53 colocvii şi au apărut 7 numere ale Caietelor CCN.
In cadrul colocviilor navaliştilor, s-a vorbit despre tradiţie, specialişti şi formarea acestora, despre proiecte deosebite, cum ar fi barjele pentru Egipt sau platformele de foraj marin, am aflat cum s-au dezvoltat şantierele navale, proiectarea de nave, cercetarea hidrodinamică, furnizorii de echipamente şi sisteme navale şi învăţământul superior naval .
Considerăm că ceea ce facem este profitabil pentru  prestigiul industriei  navale româneşti şi pentru o mai bună cunoaştere a performanţelor ei şi a specialiştilor săi de elită, pentru diverse generaţii de specialişti din domeniu, pentru cei care vor să-şi aleagă o carieră interesantă in acest domeniu, cu multe provocări, dar şi cu mari satisfacţii.
Vă invităm să participaţi la colocvii şi să citiţi materialele publicate!
Comitetul de organizare CCN
Dr.ing. Gelu KAHU,  – Fondator si Preşedinte Onorific CCN
Dr.ing. Jean Sever POPOVICI – Sponsor principal Bureau Veritas – Coordonator
Ing. Valentin POPESCU  – Coordonator Adjunct
Ing. Mircea POSTELNICU –  membru
Ing.Vasile LĂCĂTU
Ș –  membru
Dr. ing. Roman PÎRVULESCU – membru
Ing. Silvia PANAITE – membru si redactor coordonator