Vard Tulcea

Șantierul naval Vard Tulcea a fost fondat in 1975, pe malul drept al fluviului Dunărea, la mila marină 39,5 pe o suprafata de 750,000m2, fiind una dintre cele mai tinere companii de profil din România.

vard_logo

Între 1975 și 1999, șantierul a livrat clienților interni și externi peste 200 nave (portcontainere, nave de pescuit, remorchere, barje, și alte structuri plutitoare), iar din anul  2000 suntem partenerii preferați  în construcția de nave offshore ale unor companii din industria explorării de petrol și gazelor naturale,precumDOF Offshore, SIEM, Farstad, cu peste 180 nave livrate.

Preocuparea noastră principală o reprezintă construcția de nave  offshore, cu un grad ridicat de armare –nave aprovizionare platforme( PSV), nave manevră ancore(AHTS), nave offshore de construcții subacvatice(OSCV). În plus, construim nave specializate precum feriboturi cu propulsie pe gaze naturale, nave pentru paza de coastă, nave de pescuit, spărgătoare de gheață și alte nave comerciale.

De-a lungul timpului am dezvoltat o strânsă relație cu beneficiarii și ne-am câștigat reputația de a fi un constructor de încredere. Credem cu tărie că profunzimea legăturilor și apropierea geografică de clienții și furnizorii din domeniul offshore, ne oferă un avantaj strategic.

image002Vard Tulcea are un sistem ce management integrat, fiind  certificat ISO 9001:2008, OHSAS 18001 și ISO 14001. Considerăm respectarea normelor de SSM, ca fiind una din valorile centrale ale companiei, iar în acest scop toate activitățile sunt planificate și executate astfel încât să asigure protecția vieții și a sănătății oamenilor, a mediului și a echipamentelor.

Între 2011 și 2013 Vard Tulcea a derulat un amplu program de investiții pentru a crește productivitatea, calitateași pentru a ține pasul cu ultimele tehnologii.

Au fost achiziționate 2 noi linii de debitat profile, roboți de sudură, au fost construite 2 linii de asamblat secții de volum, 2 linii automate pentru panouri plane de mici dimensiuni, a fost construit un impresionant complex de 5 hale de sablare vopsitorie,o nouă fabrică automatizată de confecționat tubulatura si 2 macarale cu capacitate de ridicare de 120tone fiecare.Creșterea capacităților de producție a impus si reorganizarea fluxului de producție. Fiecare investiție în parte a fost foarte importantă pentru operațiile specifice destinate, dar adevarata lor valoare este dată de regândirea fluxului tehnologic pentru optimizarea tacturilor tehnologice.

Îmbunățirea condițiilor de lucru și respectarea ultimelor norme de mediu sunt de asemenea o prioritate pentru Vard Tulcea.Au fost reorganizate spațiile de lucru, atât în hale și secții, în randul salariaților direct productivi, cât și mare parte din spațiile pentru birouri.Totodată, o stație noua de epurare a apelor menajere a fost pusa in funcțiune pe platforma șantierului.

Colaborarea cu universitățile tehnice și înființarea Departamentului de Proiectare Preliminară a transformat Directia Tehnică în cel mai mare centru de proiectare situat pe platforma unui șantier naval din Romania, cu peste 220 ingineri proiectanți cu inalta calificare.

Cu un design novator și impreună cu echipele de ingineri și muncitori cu o înaltă calificare, suntem convinși că putem livra unele dintre cele mai avansate proiecte de nave înglobând soluții novatoare și serviciipe măsura cererilor clienților de pe întreg globul.