Caiete CCN Nr.6

Numărul 6 al Caietelor navaliștilor este dedicat șantierelor navale din România și constructorilor de nave, care au o tradiţie de peste 120 de ani.

Aici sunt adunate istoriile celor nouă șantiere membre ANCONAV, care funcţionează cu succes în 2015, reușind să-și păstreze echilibrul pe valurile, deseori periculoase, ale unei pieţe globalizate, afectate de multipli factori, financiari, economici și politici.

Această publicaţie nu ar fi existat dacă specialiștii care fac sau au făcut parte din managementul șantierelor, nu s-ar fi implicat direct.

Nu a fost ușor pentru directorii acestor șantiere să-și găsească timp să participe, de la sute de kilometri, la colocviile de la Galaţi. Rezultatul implicării acestora este prezentul volum, care va vorbi, peste timp, despre modul în care s-a dezvoltat industria construcţiilor de nave în România, în ultimii peste 120 de ani.

Navaliștii, prin priceperea și faptele lor, au lăsat în urmă, așa cum nava lasă un drum învolburat când despică apele, un „siaj istoric”, care nu trebuie să dispară în timp. Acesta este și scopul proiectului Colocviile Constructorilor de Nave.

Descarca PDF!