Cuvantul Presedintelui

Infiintata in 1995, Asociatia Constructorilor Navali din Romania, ANCONAV, reprezinta interesele santierelor navale si a producatorilor, distribuitorilor de echipamente si materii prime din Romania pe plan national si international. Membra a asociatiei europene SEA EUROPE, asociatia romaneasca inglobeaza membri din diverse zone ale sectorului de profil, companii performante ce contribuie la pastrarea renumelui industriei romanesti in Europa si in lume. De asemeni, ANCONAV este un partener de dialog responsabil cu reprezentantii guvernului Romaniei, sustinand in mod activ promovarea intreselor mebrilor asociatiei.

Profesionalismul constructorilor de nave romani este recunoscut la nivel international, Romania fiind destinatia preferata pentru productia de nave tehnice si comerciale din Europa. In acelasi timp, industria orizontala cunoaste in ultimii ani o dinamica spectaculoasa ce sustine performanta santierelor navale. Prin intermediul ANCONAV, principalii furnizori din Romania isi pot promova interesele la nivel international si sunt informati in privinta ultimelor initiative in domeniu.

Doar alaturi de ANCONAV, putem construi un cluster de dezvoltare in domeniul constructiilor navale ce va asigura sustenabilitatea industriei romanesti!