Caietul CCN nr. 7

Caietul CCN nr. 7 cuprinde lucrarea prezentată în cadrul CCN 42, 45 şi 46 de către dl ing. Nicolae Mărgărint şi materialul de completare realizat de dl ec. Ştefan Petresc. La sfârşit se găsesc biografiile celor doi autori şi cea a directorului executiv ANCONAV, dl ing. Gelu Stan, care a contribuit cu o adnotare despre Continuare…

  Detalii

Caiete CCN Nr.6

Numărul 6 al Caietelor navaliștilor este dedicat șantierelor navale din România și constructorilor de nave, care au o tradiţie de peste 120 de ani. Aici sunt adunate istoriile celor nouă șantiere membre ANCONAV, care funcţionează cu succes în 2015, reușind să-și păstreze echilibrul pe valurile, deseori periculoase, ale unei pieţe globalizate, afectate de multipli factori, Continuare…

  Detalii

Caiete CCN Nr.5

In Caietul CCN nr. 5 vor fi cuprinse lucrări  prezentate în cadrul ciclului: Dezvoltarea pe orizontală a industriei construcţiilor de nave, înainte şi după 1990, desfăşurat din septembrie 2013, până în octombrie 2014. Au fost invitaţi să se prezinte furnizori de sisteme, echipamente şi servicii navale din România, membri ANCONAV. Caietul include o prezentare a Continuare…

  Detalii

CaieteCCN Nr.4

Caietele Colocviilor Constructorilor de Nave nr. 4 cuprind prezentările făcute în cadrul colocviilor, în anul 2012, de către specialişti din firme gălăţene implicate în domeniul construcţiilor navale şi din Facultatea de Arhitectură Navală (FAN) Universitatea „Dunărea de Jos”, în cadrul ciclului: Cercetare, Dezvol- tare, Inovare în industria navală din România, trecut, prezent şi viitor. După Continuare…

  Detalii

Caiete CCN Nr.3

Galaţiul, datorită aşezării sale între ape (Dunăre, Siret, Prut şi Lacul Brateş), a fost încă din cele mai vechi timpuri, un centru economic şi comercial puternic. A fost portul cel mai important de pe cursul românesc al Dunării unde, firesc, era nevoie de ambarcaţiuni de diferite tipuri pentru desfăşurarea activităţilor. Galaţiul este cetatea industriei navale Continuare…

  Detalii

Caiete CCN Nr.2

Ideea de a organiza reuniuni dedicate rememorării şi tezaurizării proceselor de dezvoltare şi inovare care au determinat în mod decisiv competitivitatea industriei navale româneşti, a fost a unei echipe condusă de dr. ing. Gelu Kahu, cel care a fost unul dintre importanţii arhitecţi ai dezvoltării construcţiilor de nave din România. S-a dorit ca CCN-urile să Continuare…

  Detalii

Caiete CCN Nr.1

Galaţiul, oraşul aşezat între ape, a fost şi este centrul industriei construcţiilor de nave din România. Fiind înconjurat de Siret, Dunăre, Prut şi Lacul Brateş, încă de la începuturile civilizaţiei pe aceste meleaguri, s-a dezvoltat construcţia de nave, pornind de la mici ambarcaţiuni din lemn, până la navele maritime sofisticate din secolul XXI. În perioada Continuare…

  Detalii