Decarbonizare- Combustibilii viitorului

COLOCVIILE CONSTRUCTORILOR DE NAVE
CCN in PANDEMIE

 

DRUMUL CĂTRE DECARBONIZARE IN SHIPPINGUL INTERNATIONAL

COMBUSTIBILII VIITORULUI

 

Sectorul de transport maritim reprezinta aproximativ 80% din volumul comerțului mondial și este direct responsabil de 3% din emisiile totale de gaze cu efect de seră. 
Ambitia IMO pentru 2050 este de a reduce cu cel putin 50% gazele cu efect de seră generate de industria navală  si să reducă emisiile de carbon cu cel putin 40% până în 2030, si 70% până in 2050, comparativ cu nivelurile din 2008.  Punerea în practică va fi costisitoare, estimandu-se ca vor trebui investitii de peste 1,65 trilioane de dolari pana in 2050, 87% din această sumă fiind necesară pentru infrastructura terestra si cerccetari in domeniul combustibililor cu emisie redusa de carbon.

Aceste informatii sunt preluate dintr-un studiu al United Nation Global Compact- Decarbonizing Shipping. 

Toate aceste aspecte ridică mari probleme pentru  guverne, cercetatori, proiectanți, armatori, asiguratori, investitori, petrolisti si nu numai.

In lucrarea atasată, dl dr. ing. Jean Sever Popovici face o analiza mai detaliata, folosind rezultatele unor cercetari recente.

Vă invitm sa cititi lucrarea atasata, care este foarte utila pentru mai multe grupuri de specialisti: proiectanti, armatori, firme din industrie, companii de transport etc. 

Comitetul de organizare CCN

Drumul catre Decarbonizare JSP_21 rev2 pdf