INVITAŢIE CCN – Nr. 65

Asociaţia ANCONAV Galaţi

AGIR Sucursala Galaţi
Biblioteca V.A.Urechia


Colocviile Constructorilor de Nave

Proiect coordonat si sponsorizat de Bureau Vertas  Romania

INVITAŢIE
CCN – Nr. 65

Vineri,  13 aprilie 2018, ora 16.00,  BVAU – Sala Eminescu, et.1

 

Pe Dunărea maritimă există trei șantiere navale performante, piloni ai activitatii economice din zonele respective, care continuă cu succes tradiția in domeniul constructiilor navale. Este vorba de șantierele navale VARD Brăila, Șantierul Naval Damen Galati și Vard Tulcea.

La colocviile din 13 aprilie 2018 ne bucurăm de prezența reprezentantilor șantierului VARD Brăila, domnul director tehnic ing. Daniel Popescu si domnul coordonator Personal ing. Dan Rotaru.

Șantierul naval brăilean a avut după 1990 mai multi acționari majoritari iar societatea a avut mai multe denumiri:  Santierul Naval Braila, Aker Brăila, STX OSV Braila.

Din aprilie 2013, şantierul a devenit parte a grupului VARD. La rândul său, VARD este integrat în grupul FINCANTIERI, unul dintre cei mai mari constructori de nave din lume.

Grupul VARD, cu sediul central în Norvegia, detine 9 şantiere navale, dintre care cinci în Norvegia, două în România (la Brăila  şi Tulcea), şi câte unul în Brazilia şi în Vietnam. De asemenea, mai deţine participări la capitalul unor companii româneşti precum “Vard Electro” – producător şi furnizor de componente electrice şi servicii de instalaţii electrice, “Vard Piping” – producător de ţevi şi “Vard Accomodation” – amenajări interioare.

Invitații vor vorbi despre realizările din ultimii ani de la Vard Brăila, despre navele construite aici in această perioadă, despre situația resurselor umane în acest moment (sunt acum 1.700 de angajați), despre noile comenzi și perspectivele societății.

In cadrul ciclului „Proiecte deosebite”, domnul director Daniel Popescu va vorbi despre o nouă navă care se va construi începând cu anul acesta în premieră în România: un Feribot cu propulsie 100% electrică, destinat să opereze în fiordurile norvegiene.

Navaliştii brăileni mai au în portofoliul de comenzi și realizarea a 9 nave concepute pentru transportul de module preasamblate şi turbine de gaz pentru câmpurile petroliere din Kazakhstan.

Domnul ing. Daniel-Ciprian Popescu este absolvent al Facultății de Nave, Universitatea Galați, promotia 2001 și a unui Master la aceeași universitate, în 2003. Lucrează din 2001 în șantierul brăilean, mai întâi ca inginer proiectant, șef al departamentului de proiectare Corp, adjunct al directorului tehnic și din 2015, directorul tehnic al societății. Este un bun cunoscător al soft-urilor utilizate în mod curent în proiectarea de nave.

Domnul ing. Dan Rotaru este și el absolvent al Facultății de Nave din Galați, promoția 1990 și al Facultății de Psiho-sociologie, Hyperion, în 2000. Și-a început cariera în anul 1990 la șantierul brăilean, ca inginer proiectant, apoi, între 1991 și 2003, a fost inginer la Biroul Organizare și, din 2003, este coordonator Personal.

 Vă invităm să participați la colocviile navaliștilor!

AGENDA INTÂLNIRII CCN 65


16,00 – Deschiderea lucrarilor

16,10 – VARD Brăila în perioada 2016-2018:

  Nave construite, organizare, resurse umane, perspective.

                        Ing. Daniel Popescu, director tehnic

                        Ing. Dan Rotaru, coordonator Personal

 

16,30 – Ciclul „PROIECTE DEOSEBITE”: Feribot cu propulsie 100% electrică

  pentru transport de pasageri și vehicule în fiordurile Norvegiei.

                        Ing.  Daniel Popescu, director tehnic

17,30 – Discuții.

18,00 – Închiderea lucrărilor. 

Vă invitam  să participati la colocviile navaliștilor.

 

Invitatia si materiale CCN se pot accesa pe site-ul ANCONAV, www.anconav.ro.

 

Comitetul de organizare CCN


Dr.Ing. Gelu KAHU,  – Fondator si Presedinte Onorific CCN;
Dr.Ing. Jean Sever POPOVICI, – Sponsor principal Bureau Veritas –   

                                                   Coordonator CCN;
ing. Valentin POPESCU   – Coordonator Adjunct 

Ing.Vasile LĂCĂTUȘ –  membru

Dr. ing. Roman PÎRVULESCU, membru
Ing. Mircea POSTELNICU, membru
ing. Silvia PANAITE – membru si redactor coordonator