INVITAŢIE CCN – Nr. 70

Asociaţia ANCONAV Galaţi

AGIR Sucursala Galaţi
Biblioteca V.A.Urechia

Facultatea de Arhitectură Navală UGAL


Colocviile Constructorilor de Nave

Proiect coordonat si sponsorizat de Bureau Vertas  Romania

INVITAŢIE
CCN – Nr. 70

 

Vineri, 2 noiembrie 2018, ora 16,00, Facultatea de Arhitectură Navală,

 Bazinul de Carene, Sala de Conferințe, parter

ICEPRONAV, Tradiție și Inovare – Proiecte curente si recente

 

La Colocviile Constructorilor de Nave nr. 70 avem plăcerea ca prezentarea să fie facută de compania ICEPRONAV Engineering SRL, cea care continuă tadiția de peste 50 de ani a Institutului de Cercetare si Proiectare Navala (ICEPRONAV, fondat în 1966), care a asigurat cu success timp de decenii, toate proiectele navelor construite in Romania, și nu numai.

ICEPRONAV Engineering SRL este membru al grupului International Contract Engineering (ICE) Holding Ltd., cel mai mare grup independent de companii de proiectare navala din Europa. ICEPRONAV Engineering SRL, continua traditia de peste 50 ani de proiectare navala si inginerie offshore, inceputa de Institutul de Cercetare si Proiectare Navala din Galați.

ICE este o companie care ofera servicii complete de proiectare navala si offshore, acoperind toate fazele de proiectare, de la Concept si Basic Design la Detail Design, inclusiv documentatia de fabricatie, pe un domeniu larg de competente si discipline de proiectare navala, incluzand arhitectura si hidrodinamica navala, analiza structurala, proiectare structuri de corp si suprastructuri, calcule si proiectare sisteme de tubulaturi marine si de proces, calcule si proiectare de sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat, proiectare sisteme de propulsie, de salvare, amenajare echipamente de punte, proiectare sisteme electrice, de automatizari si telecomunicatie etc.

Lista proiectelor ICE, include o mare varietate de nave si structuri marine proiectate pentru clienti din intreaga lume. Pana azi, ICE a proiectat peste 500 nave si platforme marine, incluzand peste 40 de proiecte de FSO/FPSO (conversii, constructii noi si diverse studii).

Prezentarea propusa va include o scurta descriere a proiectelor recente, cum ar fi cele de Basic si Detail Design pentru cateva unitati autoridicatoare pentru instalarea turbinelor eolienne, un proiect de conversie a unei nave tanc petrolier intr-o unitate de tip FSO (Floating, Storage and Offloading), care este in curs de instalare intr-un camp petrolier pe platoul continental al Norvegiei, operata de Total Norway si un proiect de detail design la o nava de foraj marin pentru un santier din Japonia.

De asemenea, prezentarea va include o introducere a proiectelor in curs de executie, cum ar fi cel de Detail Design al unei nave cu clasa de gheata (PC 6) de tip Expedition Cruise Vessel pentru un santier din Germania, supervizarea constructiei unei nave de tipIcebreaking Research Vessel pentru Guvernul Australian, precum si proiectele de Laser Scanning si servicii de engineering pentru scrubber retrofit.

In final, prezentarea va include o selectie de concepte inovative care sunt dezvoltate de ICE pentru a fi oferite clientilor care doresc un start rapid al unui nou proiect de constructii.

ICE este membru fondator al ANCONAV, si membru corporate al Royal Institution of Naval Architects (RINA). Sistemul de Management al calitatii din ICE este certificat ISO 9001-2015 de catre Det Norske Veritas.

Prezentarea va fi făcută de dl Dr. Ing. Sorin Brazdiș care este din 2016 Director de Operatiuni la ICEPRONAV Engineering SRLdin Galati, companie membra a grupului ICE Holding Ltd. din Marea Britanie. Din aceasta pozitie, este responsabil de conducerea operatiunilor de business ale companiei, atat la nivelul departamentelor tehnice cat si al proiectelor, din faza de ofertare dar si de executie si control a acestora, precum si dezvoltarea de concepte inovative.

Dupa absolvirea Facultatii de Nave si Inginerie Electrica – Specializarea Nave Tehnice si Structuri Marine, la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, in 1993 si-a inceput activitatea profesionala la ICEPRONAV S.A., ca inginer de structuri in cadrul departamentului Constructii Corp.

In 2002, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati ii confera titlul stiintific de Doctor in domeniul Inginerie Mecanică, urmare a sustinerii tezei de doctorat cu titlul „Contributii la Modelarea Matematica a Comportarii Structurii de Rezistență a Platformelor de Foraj Marin”, avandu-l ca indrumator pe distinsul prof. dr. Ing. Mircea Modiga.

Intre 2004 si 2006 a fost Manager Departament Analiză Structurală si Inginer Sef Divizie R&D in ICEPRONAV S.A., iar între 2007 si 2016, a coordonat numeroase proiecte de Concept, Basic si Detail Design ca Manager de Proiect la ICEPRONAV Engineering SRL.

 

ICEPRONAV Engineering SRL is a member of the International Contract Engineering (ICE) Holding Ltd., Europe’s largest independent ship design and marine engineering consultancy. ICEPRONAV Engineering SRL continues the 50 years ship design and marine engineering tradition started by Romanian’s sole Institute for Ship Research and Design.

ICE is a “full service” marine design company, undertaking any design phase from Concept and Basic Design through to Detail Design and development of Production Information, in most marine engineering disciplines, such as naval architecture, hydrodynamics, structural analysis, hull design, mechanical design,  outfitting design, piping systems, calculation and design of heating, ventilation and air conditioning (HVAC) systems, design of accommodation, lifesaving and deck equipment arrangements, electrical, automation and telecommunication (EIT) design, etc.

ICE has track record of designing a wide range of ships and offshore structures to clients world-wide. To date, ICE has designed a total of almost five hundred ships and offshore platforms, including more than 40 FSO/FPSO projects (conversions, new building and various studies).

The proposed presentation includes a short description of the recent projects like Basic and Detail Design for several Jack-up Wind Turbine Installation (WTI) vessels, Conversion Design of a Floating Storage and Offloading (FSO) Vessel for an oilfield offshore Norway operated by the French oil major Total, and design work on an advanced oil service vessel for a shipyard in Japan.

Also, the presentation will include a short introduction of current projects like Detail Design of a Polar Class (PC 6) Expedition Cruise Vessel for a German yard, supervising construction of an Icebreaking Research Vessel being built for the Government of Australia and the Laser Scanning and design services for Scrubber retrofits projects.

At the end, the presentation will include a selection of several innovative concept designs that ICE is developing and offered to clients that need a quick start-up of a new construction project.

ICE is a founding member of the Romanian Shipbuilding Association (ANCONAV) and corporate member of the Royal Institution of Naval Architects (RINA). The Quality Assurance system of ICE is certified by Det Norske Veritas.

 

Va invitam sa participati la colocviile navaliștilor!

Invitatia si lucrari CCN sunt postate pe  www.anconav.ro.

 

AGENDA INTÂLNIRII CCN 70


16:00 – Deschiderea lucrarilor

16:10 –  ICEPRONAV, Traditie si Inovare – Proiecte curente si recente

     Dr. ing. Sorin Brazdis, Director de Operatiuni, ICEPRONAV Engineering SRL

 

17:15 – Sesiune de  întrebări, discuții

 

18:00 – Inchiderea lucrărilor.

 

 

 

Comitetul de organizare CCN


Dr.Ing. Gelu KAHU,  – Fondator si Presedinte Onorific CCN;
Dr.Ing. Jean Sever POPOVICI, – Sponsor principal Bureau Veritas –   

                                                   Coordonator CCN;
ing. Valentin POPESCU   – Coordonator Adjunct 

Ing.Vasile LĂCĂTUȘ –  membru

Dr. ing. Roman PÎRVULESCU, membru
ing. Silvia PANAITE – membru si redactor coordonator