INVITAŢIE CCN – Nr. 75

INVITAŢIE

CCN – Nr. 75

Vineri, 3 mai 2019, ora 16,00, Sala Eminescu, Bibliotecă V.A.Urechia

Asociaţia ANCONAV Galaţi

AGIR Sucursala Galaţi
Biblioteca V.A.Urechia
Colocviile Constructorilor de Nave

Proiect coordonat si sponsorizat de Bureau Vertas  Romania

 

 Atelierul Studii si Oferte (SO)  din ICEPRONAV,
deschizator de drumuri

 

La colocviile navalistilor din 3 mai 2019 , cu ajutorul domnilor ing. Mircea Iordan si dr. ing. Jean Sever Popovici, vom discuta despre atelierul Studii și Oferte din ICEPRONAV în care s-au realizat lucrări de pionierat în industria navală românească: studii de fezabilitate pentru nave noi  si alte echipamente plutitoare total diferite de navele clasice, avand in comun numai faptul ca pluteau pe apa, cum ar fi stații de pompare pentru irigatii, ferme piscicole, alte utilaje asimilate navelor, cum ar fi  docurile plutitoare, macarale plutitoare etc.; asimilarea platformelor de foraj marin si a unor echipamente navale si, nu in ultimul rand, a contribuit la dotarea flotei maritime militare a Romaniei cu nave proiectate si construite in țară.

La infiintarea ICEPRONAV-ului s-a adoptat o organizare internă similară cu cea a sectorului de proiectari din  S.N.G., din care a provenit, la care s-au adaugat unele servicii specifice unei intreprinderi independente.  Atelierele de specialitate erau: Proiect generalCorpInstalatii de corp si accesoriiMasini și Electrică.

        Dupa o perioada de funcționare cu această organizare, a aparut o serie de lucrări care nu mai corespundeau cu niciuna dintre specialitatile existente, ceea ce a facut necesara infiintarea unui nou colectiv care, pe langa problematica proiectarii navale, sa preia si alte sarcini diferite atunci când este cazul.

         Astfel, la initiativa domnului director ing. Gelu Kahu, a aparut atelierul denumit Studii și oferte unde au fost transferati ingineri din aproape toate atelierele de specialitate, iar conducerea acestuia fost incredințată inginerului Ion Hatos.

Institutul de Cercetări și Proiectari Navale (ICEPRONAV) a fost  compania de proiectare navală care a asigurat, din 1966 până la începutul anilor 90  proiectele preliminare, tehnice și de executie pentru navele construite în șantierele din România.

Despre activitatea și oamenii acestui atelier de proiectare /cercetare din ICEPRONAV va vorbi  dl ing Mircea Iordan unul dintre primii membri ai acestuia si ulterior, dupa iesirea la pensie a ing. Hatos, șeful Atelierului SO, axându-se pe doua proiecte mai importante, cunoscute de toti navaliștii:   asimilarea platformelor de foraj marin, și asimilarea de motoare principale, reductoare, linii de axe, propulsoare. Dl ing. Iordan va fi asistat de dl dr. ing. Jean Sever Popovici care va face prezentarea.

Ing. Mircea Iordan  a absolvit Facultatea de Nave și și-a început cariera in 1965 în Șantierul Naval Galati – departamentul Constructii  noi. La înfiintarea ICEPRONAV, in 1966, a lucrat la atelierul de Mașini și Tubulatură-ICA, din Institut . Între 1968 si 1988 a fost  coordonator de proiect la atelierul Studii si Oferte, ocupându-se de  proiecte preliminare si de clasificare pentru peste 70 tipuri de nave. In perioada 1988-1993 a fost șeful atelierului Studii si Oferte – Proiecte Preliminare și Basic design.

Intre 1993 si 1998 a lucrat ca arhitect naval / superintendent în Departamentul Tehnic al firmei de shipping   M.B. MOUNDREAS- Atena, Grecia, iar din 1998 a inceput sa lucreze la Bureau Veritas Romania, în pozitia BVN Manager (Certificare Materiale si Echipamente Navale) si Braila Office Manager, pana la iesirea la pensie in 2009.

Va invitam sa participati la colocviile navaliștilor!

Alte informatii despre CCN se găsesc pe site-ul www.anconav.ro.

 

AGENDA INTÂLNIRII CCN 75

16,00 – Deschiderea lucrarilor

16,15 – Aelierul Studii si Oferte (SO)  din ICEPRONAV, deschizator de drumuri

            Dr. ing. Jean Sever Popovici, ing. Mircea Iordan

17,30 – Sesiune de  întrebari, discuții

18,00 – Inchiderea lucrărilor.

 

Comitetul de organizare CCN


Dr.Ing. Gelu KAHU  – Fondator CCN (1930- dec. 2018)
Dr.ing. Jean Sever POPOVICI, – Coordonator CCN-

                         Sponsor principal Bureau Veritas 

 Ing.Vasile LĂCĂTUȘ –  membru

Dr. ing. Roman PÎRVULESCU, membru

Ing. Valentin POPESCU   – membru

Ing. Silvia PANAITE – membru si redactor coordonator

Ing. Radu MOȚOC – membru

Silvia Panaite Mobile: +40 722 48 73 73