INVITAŢIE CCN – Nr. 81

INVITAŢIE
CCN – Nr. 81

Vineri, 6 martie 2020, ora 16,00, Sala Eminescu, Bibliotecă V.A.Urechia

NAPA-  Software, Servicii și Analiza de Date pentru

Industria  constructiilor de nave

NAPA – Software, Services and Data Analysis for the Maritime Industry

 

Asociaţia ANCONAV Galaţi

AGIR Sucursala Galaţi
Biblioteca V.A.Urechia

Colocviile Constructorilor de Nave

Proiect coordonat si sponsorizat de Bureau Veritas România

 

Galațiul, de la inființarea în 1966 a ICEPRONAV și până în prezent,  este centru national pentru proiectarea navelor, pentru clienți din intreaga lume. Facultatea de Arhitectura Navală, de peste 70 de ani este un adevarat izvor de arhitecți navali , care beneficiază și  de experiența numeroaselor firme de proiectare navală existente acum, aici. Existența resurselor umane bine instruite a atras diverse grupuri internationale din domeniu, care si-au înființat birouri de proiectare aici.

La CCN 81 din martie 2020, avem invitată o astfel de firmă, NAPA Romania srl, care face parte din Gsupul NAPA, cu sediul central la Helsinki, în Finlanda. Dl dr. ing. Florin Păcurarusenior technical consultant, ne va prezenta firma și serviciile pe care le oferă.

Compania internațională NAPA Group  are sediul central în Finlanda, cu birouri în alte nouă țări:  India, Japonia, Koreea, China, SUA, Germania, Singapore, Grecia si România.

NAPA Romania SRL a fost înființată în 2008, și  oferă sisteme de proiectare computerizată (Computer Systems Design), orientate pe client,  pentru nave și operarea lor si alte servicii pentru industria navală. Sediul se află în Galati, str. Traian, 184.

În partea a doua, dr. ing. Jean Sever Popovici va continua sa prezinte prognoza cererii de constructii de nave in viitorii 20 de ani, pentru categoria Construcții offshore (structuri  și facilități care lucrează în mediul marin, în largul mării, pentru producerea și transportul de energie electrică produsă de eoliene, de petrol și gaze sau alte resurse.

Invitatul nostru, dr. ing. Florin Păcuraru,  este absolvent al Facultășii de Arhitectură Navală (FAN), Universitatea Dunarea de Jos, în 2002 și a obținut titlul de doctor în 2015. Din 2003 lucrează în FAN , acum fiind lector universitar (Rezistența navelor, Teoria navei, proiecte preliminare), implicat și în proiecte de cercetare in hidrodinamica navei.  Din 2002 colaborează cu NAPA, acum fiind Senior Technical consultant  în NAPA România srl.

Va invitam sa participati la colocviile navaliștilor!

Alte informatii despre CCN se găsesc pe site-ul www.anconav.ro.

 

AGENDA INTÂLNIRII CCN 81

16,00 –   Deschiderea lucrarilor

16,,10 –  Prezentarea firmei NAPA Romania, furnizoare de software, servicii și  analiza datelor  pentru industria construcțiilor de nave..

              Dr. ing. Florin Păcuraru,  NAPA Senior Technical consultant

17,15 –  Cererea  de construcții navale noi, în perioada 2019-2040 ,

            Partea a doua, Construcții Offshore

            Drr. ing.Jean Sever Popovici

17,45 – Sesiune de întrebari

 

18,00 – Inchiderea lucrarilor

 

Comitetul de organizare CCNSilvia Panaite Mobile: +40 722 48 73 73