Lansarea unui bloc de nava, parte a unei nave de croaziera

 Colocviile Constructorilor de Nave 

CCN IN PANDEMIE

Ianuarie 2021

 

Lansarea unui bloc de navă, parte a unui  pasager de croazieră,

în Vard Braila, în anul 2020

 

La inceputul anului 2020, Vard Braila a încput construirea blocului de navă 6284, de tip TRONCONE, pentru santierul naval Ancona din Italia.  Blocul reprezinta o parte importantă a navei

 de tip pasager VIKING OCEAN CRUISES.

Pentru realizarea lucrărilor și lansarea la apă a corpului au fost necesare dotări speciale și multă experiență. Astfel încât, la data de 24 decembrie 2020, corpul de navă a fost dat la apă cu success pe un nou sistem de lansare. La data de 07.01.2021 a plecat din Braila cu destinatia Ancona, fiind tras de nava IEVOLI GREEN, sub pavilion italian, in pupa fiind asistata de FARU, sub pavilion romanesc.

VARD este una dintre cele mai mari companii care proiecteaza și construiesc nave specializate, cu sediul general in Norvegia si șantiere în Norvegia, Romania (șantierele navale Braila si Tulcea), Brazilia și Vietnam.  Acțiunile majoritare ale companiei sunt detinute de FINCANTIERI S.p.A, cu sediul la Trieste, in Italia.

Interesanta poveste a lansării acestui corp de nava si provocarile care au aparut pe parcurs sunt prezentate in materialul atasat, pus la dispozitie prin bunavoința domnului vicepresedinte tehnic, ing. Daniel-Ciprian Popescu. Lucrarea a fost intocmită de coordonatorul tehnic, doamnei ing.  Andreea Boldeanu.

Comitetul de organizare CCN