Vard Braila

vard_logoVard Brăila este unul din cele două şantiere navale din România ale grupului VARD, membru, la rândul său, al grupului Fincantieri. Scopul VARD este să rămână partenerul preferat de clienţi şi să ofere soluţiile cele mai avansate pe piaţa navelor offshore şi specializate. VARD a fost întemeiat, a construit şi construieşte pe bază de încredere.

Cum Brăila a fost un renumit centru comercial românesc, construcţia de nave a găsit aici condiţii propice. Şantierul a luat fiinţă în anul 1940 şi este amplasat pe malul stâng al Dunării, la limita din amonte a Dunării maritime.
Facilităţile şantierului permit montarea şi repararea simultană a 12 nave, lansarea şi ridicarea navelor pe un transbordor acţionat de vinciuri hidraulice, armarea navelor la cheuri în lungime totală de 1.300 de metri, manipulări cu poduri şi macarale de 15 şi 50 de tone.


Şantierul are un sistem de management integrat, in conformitate cu cerintele ISO 9001 privind sistemele de management al calităţii, OHSAS 18001 privind securitatea şi sănătatea ocupaţională şi ISO 14001 privind sistemul de management al mediului.
În ultimii 10 ani au fost investite peste 25 de milioane de EURO în infrastructură, în linii de producţie şi în echipamente şi soft-uri de proiectare şi gestiune asistată de calculator. O atentie deosebită a fost acordată îmbunătăţirii condiţiilor de muncă ale tuturor salariaţilor.
Şantierul naval din Braila este una din primele întreprinderi industriale înfiinţate la Brăila care funcţionează şi astăzi. Şi-a schimbat de mai multe ori denumirea, dar niciodată obiectul de activitate: construcţia de nave. Astăzi, întinerit şi modernizat, este pregătit pentru noi călătorii.Formular contact membru ANCONAV